Studievalg og videregående studie

Bachelor og sidefag

08. januar 2016 af JulieW99

Hej SP.

Jeg er ikke blevet meget klogere af at kigge på AAU's hjemmeside. Derfor spørger jeg jer; kan man tage hvilken som helst af deres bachelorere, med hvilket som helst sidefag?

Er det svært at overskue at have både en bachelor og et sidefag - har man dem overhovedet på samme tid?

På forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2016 af 123434

En bachelor kan bestå af enten et fag eller to fag. 

Hvis du er indskrevet på f.eks. medicin, psykologi, økonomi, jura og mange flere, skal du ikke tage et sidefag. Du bliver uddannet i ét fag. 

Læser du på et gymnasierettet fag f.eks. dansk, samfundsfag, historie, musik osv. skal du som hovedregel læse et sidefag. Gymnasielærere har en kandidatgrad i to fag, som de har kompetence til at undervise i. Du bliver uddannet i to fag. På bacheloren læser du dit hovedfag/centralfag i 2 år, hvor du læser dit sidefag i 1 år


Svar #2
08. januar 2016 af JulieW99

Ah, tusind tak! Så det ville ikke være muligt at læse medicin med industriel specialisering på AAU, og tage historie som sidefag? Min historielærer nævnte ellers i dag at hans gode ven, der i dag er læge, læste medicin og historie som sidefag. Jeg er lettere forvirret.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2016 af 123434

2#

Hvis man læser medicin, kan man ikke læse et sidefag samtidig med. 

Det kunne tænkes, at vennen startede med at læse historie, men droppede ud og i stedet begyndte på medicin.

Du kan altså ikke læse medicin med industriel specialisering og historie samtidig. Så du skal vælge det ene frem for det andet. Men hvis du er meget interesseret i naturfag, kan du jo læse gymnasierettede fag som f.eks. kemi, fysik eller geografi og kombinere med historie. Så kan du bliver gymnasielærer


Svar #4
08. januar 2016 af JulieW99

Jeg tror ikke han er droppet ud. Min lærer sagde tydeligt, at han læste historie ved siden af. Det er nok også en hel del år siden.

Min plan er ikke at læse et "rent" naturfag og så kombinere med historie. Nej tak, om jeg skal være historielærer. Ved du om det er muligt at tage to bachelorer?

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2016 af Jegvedingenting

#4

Jeg ved ikke om man kan læse to bacheloreruddannelser samtidigt, men prøv at læs denne tråd.

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1284725

Den er ikke særlig gammel, så mon ikke det stadigvæk gælder. Læg særligt mærke til svar #3 og #2 i den tråd. Der er noget med at man selv skal punge ud af egen lomme for ens uddannelse nr 2.


Svar #6
08. januar 2016 af JulieW99

Det er ikke planen at tage dem samtidig, men at have fokus på medicin først, og når jeg engang er færdig med det, så smutte på universitet igen og læse historie. Jeg er latterligt vidensbegærlig, så det er svært at lære mig for meget.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2016 af 123434

Der er folk, som har taget to bachelorer. Man kan kun være indskrevet på ét studie ad gangen. Så man har altså først opnået en bachelor og så skiftet over til en anden akademisk uddannelse. Det kan godt lade sig gøre, men man kan ikke få SU mere end 6 år på en universitetsuddanelse, og så har man et problem, hvis man skal have kandidaten med oveni

Men som regel vil man starte på det studie, som man ved, at man gerne studere og senere arbejde med. Det ligger ikke i planen, at man skal opnå to bachelorer, derimod skal man starte på en bachelor, og efter 3-4 år starte på kandidaten


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2016 af Jegvedingenting

#6

Fair nok :)


Svar #9
08. januar 2016 af JulieW99

Planen er også at gå hele vejen med kandidat, på medicin. Herefter kan jeg overveje at tage historie, når jeg en gang er blevet ældre, eller andet. Det ser dog ud som om jeg må droppe den idé, for jeg vil ellers hjertens gerne.

- - -

Vh Julie


Skriv et svar til: Bachelor og sidefag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.