Debat

Verdenen går under om 100 - 200 år.

21. januar 2016 af Stats

Teknologien raser frem som aldrig set før, og udviklingen er eksponentiel! Selvkørende el biler1., hydrogen batterier2., kvantecomputere3., og 3d printer, samt mange andre teknologier, her i blandt robotten4.. Specielt robotten er jeg bange for. For hvad sker der, når robotten om små 70 år, kan tænke ligesom et menneske? Jeg er sikker på, at mange virksomheder, vil være de første til at implementere robotten i deres virksomhed. For hvad er billigst? En person der koster 300 t.kr. pr. år, eller en robot til 1 mio. kr. der har en overlevelsestid på 10 år? Hvis jeg have 100 ansatte der hver kostede 300 t.kr pr. år (dvs. medarbejder omk. på 30 mio. kr. pr. år), så ville jeg helt klart skynde mig, at få fat i 100 robotter. (100 mio. kr. for 10 år ≈ 10 mio. kr. pr. år). Når dette er sket, så vil jeg år konkurrencemæssige årsager, vælge at sætte prisen længere ned på mine vare. (selvfølgelig følger andre konkurrenter også hurtigt med). Dem jeg sælger til, anvender produktet som et delprodukt. Denne kunde, har også valgt at få robotter, hvilket giver ham en enorm besparrelse, da hans medarbejder i gennemsnit koster 400 t.kr pr. år. Gennem hele den lange kæde, ender det med, at prisen på færdigvaren bliver 60 % billigere (eller mere!!)... Den danske befolkning er én af dem som tjener mest.

Udbud og efterspørgsel:

Først udbud.png

Det er her, jeg står med blandede følelser af fremtiden. Der vil blive afskediget flere tusinde mennesker fra deres job. Nogen mener, at der vil komme nye jobs frem. Men spørgsmålet er så - hvilke? Hvis robotten kan det samme som mennesket, men har færre fejl, hvad skal mennesket så? Man kan sige, at job som forskning og de øverste højtuddannede får lov til at bevare deres job (lidt endnu). Det vil uanset hvordan jeg ser det, være en større arbejdsløshed i fremtiden. Hvis kvantecomputeren bliver en succes, og man får implementeret den i robotter, og vi udvikler robotten fra AI kaliber 1, til AI kaliber 35. og at vi får robotten til at tænke videre med et resultat, således at den abstrahere. Hvis robotten også bliver kreativ således at abstraktionsniveauet endnu en gang udvides, så ville robotten være dygtigere end os på forskningsområdet. Dette vil sætte robotten på det absolutte niveau. MEN VENT, der er mere! Hvis robotten bliver så god en tænker, så vil robotten også kunne tage pladsen som direktør i et firma. Den vil tage alle højt og lavtuddannedes arbejdspladser. Vi vil altså være fuldtstændig ubetydelig i de fag. Hvis robotten kan alle disse ting, hvad er så ikke også muligheden for, at den vil være den bedste politiske leder? Vi vil altså gå hen i mod, at arbejdsløsheden vokser og dermed efterspørgslen falder. Samtidig vil stort set alle virksomheder, kun bestå af robotter, og dermed er udbuddet koloenormt stort, hvilket presser prisen ned til sit laveste - 0 kr. eller meget tæt på. Materialismen, kapitalismen vil være fortid, og samtidig med det, så vil markedsmekanismen være sat ud af brug!

Erhverv hvor man skal tænke kreativt, såsom, fremmed liv på andre planeter, generel forplantning på andre planeter, kustneriske fag osv. vil være de eneste der (måske) ikke erstattes af robotter...

Min tanke går nu på Deep Web6.. Deep Web - eller Dark web, er kendetegnet ved grov kriminalitet såsom hardcore børneporno, tortur, stof og våbenhandel m.m. vil formodentlig enten gå op eller ned (helst ned!). Hvis robotterne har nået at komme hertil, vil sex robotter komme frem blandt os almindelige mennesker? Hvis vi kunne printe ved hjælp af 3d printeren den eneste ene, ville vi så ikke gøre det? "Mindre årige robotter" ville potentielt kunne være et positivt middel mod pædofile. Generelt sex robotter ville være positivt. Jeg er her, bare bange for, at robotten vil være den, som de fleste mennesker benytter sig af når de skal finde kærligheden. Og det er her, jeg tror, at menneskeheden bliver udryddet.

Hvad mener I? Bør man være bange for fremtiden eller skal man se med mere optimistiske øjne?

1. http://bilmagasinet.dk/bil-nyheder/volvo-snart-klar-med-selvkorende-biler
2. http://www.dr.dk/nyheder/viden/miljoe/det-ultimative-batteri-kommer-taettere-paa
3. http://www.technologyreview.com/news/544421/googles-quantum-dream-machine/
4. 5. http://waitbutwhy.com/2015/01/artificial-intelligence-revolution-1.html
6. https://www.youtube.com/watch?v=ETVPi__q7hk

Vedhæftet fil: Først udbud.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2016 af Therk

Se evt. relevant videoer, som, på et ordentligt, fagligt niveau, omdiskuterer dit præsenterede emne:

CGP Grey: Humans need not apply

Vsauce: Juvenoia

Sidstnævnte tager også et kig på det psykologiske aspekt og mekanismerne bag den evt. frygt, fremtidens udvikling bringer.


Skriv et svar til: Verdenen går under om 100 - 200 år.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.