Samfundsfag

Ideologier og partiernes politik

31. januar 2016 af lottebc1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er slet SLET ikke god til politik og har siddet i flere timer nu og kæmpet med disse opgaver.

Er der nogen der kan hjælpe lidt? Der er vedhæftet den "Den tjekkede chef"

Forklar de politiske partiers placering i forhold til ny- og gammel politik på basis af din viden om ideologi og en undersøgelse af partiernes holdning til hhv. et gammelpolitisk emne og et nypolitisk emne f.eks. skattepolitik og miljøpolitik

Undersøg artiklen "Den tjekkede chef" gennem Molins model (Hint: forklar Venstres handlinger via modellens faktorer – begrund dig svar.)

Diskuter om ideologierne ikke længere har betydning for partierne i forhold til deres politiske holdninger og handlinger politisk? (Hint: Tænk her i hvilke forklaringer, der kan forklare, at ideologien ikke længere er vigtig f.eks. ændringer i samfundstyperne overfor de forklaringer, der kan understøtte, at ideologien stadig er vigtig f.eks. de politiske mærkesager)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2016 af Studscientpol (Slettet)

Der er sket et skifte i hvad der interesserer vælgerne. Før var det social politik(økonomi og social) til at være enkelte politiske emner, f.eks. miljø, asylpolitik mv. Man er med andre ord gået fra Class til issue voting. I class voting ligger der social politik, da social politik er grupper, mens issue voting er holdningsbaseret politik.

Mht. molinsmodel så overvej hvad modellen kan forklare, for hvorfor Lars Løkke har gjort som han nu har gjort.


Skriv et svar til: Ideologier og partiernes politik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.