Studievejledning

Karaterer Vægtning?

01. februar 2016 af masteren123

Hej, Jeg går i 1.g(STX)

Jeg har lige nogle spørgsmål angående vægtningen af de forsekllige nivuea.

Jeg ved at A vægtes med 2, B 1,5 og C 1

Men hvis jef f.eks har fået 12 i et a fag og 2 10 taller i b fag

så bliver det jo 12*2= 24  (10*1,5)*2=30

Dvs. at det i alt bliver 54/3=18

Det virker lidt for højt til mig. Nogen der kan fortælle mig hvordan det fungere?

-Tak på hjælpen på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2016 af LarsJensen0 (Slettet)

Du skal huske at dele med summen af vægtene. I dit eksempel er det 5 (2+1,5+1,5), så det vægtede gennemsnit bliver 10,8

Hilsen Lars


Svar #2
01. februar 2016 af masteren123

Tak for svaret


Skriv et svar til: Karaterer Vægtning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.