Matematik

Løse ligningen x^2-4x+5=3-x?

04. februar 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Uden hjælpemidler:

Løse ligningen x2-4x+5 = 3-x.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2016 af mathon

reduceres til
                        x^2-3x+2=0


Svar #2
04. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Er det bare det? 

Hvorfor står der så ikke bare at det skal reduceres? hehe. 


Svar #3
04. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Hvad for et program bruger du når du regner?


Svar #4
04. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Kan du lige forklare hvad du har lavet der?

Hvorfor bliver den til 3x?

Kan du vise med mellemregninger?


Svar #5
04. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Da jeg ved hjælp af geogebra lavede det, står der x=1,x=2.


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. februar 2016 af SådanDa

Du trækker (3-x) over til venstre, så altså 

x2-4x+5=3-x <=> x2-4x+5-(3-x)=3-x-(3-x) <=> x2-4x+x+5-3=0 <=> x2-3x+2

Men opgaven er ikke færdig her, du skal jo løse ligningen, dette kan f.eks. gøres ved løsningsformlen får andengradsligninger: (-b±√(b2-4ac))/2a så derfor:

x1=(3+√(9-4·1·2))/2·1=(3+√(1))/2)=(3+1)/2=4/2=2, ligeledes kan den anden løsning regnes.


Svar #7
04. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Er du måske kommet til at skrive 9, istedet for 3 i den sidste del? 


Svar #8
04. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

undskyld, det er bare mig. Det 3^2 jo. 3^2=9


Svar #9
04. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Hvad gør man så i x2?

Er fortegnet bare minus i stedet for plus?


Brugbart svar (1)

Svar #10
04. februar 2016 af SådanDa

Ja, x2 findes ved at skifte til minus foran kvadratroden. :)


Svar #11
04. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Jeg har vedhæftet et billede, for at se om jeg har lavet  xrigtigt. Eller er det helt ved siden af?

Vedhæftet fil:spørgsmål.png

Brugbart svar (1)

Svar #12
04. februar 2016 af SådanDa

Det er rigtigt nok, du har jo også fundet resultaterne i #5 at tjekke efter med :)


Svar #13
04. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Phew.

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Løse ligningen x^2-4x+5=3-x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.