Fysik

HASTER

04. februar 2016 af Rossa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude.
Jeg har en opgave, som jeg ikke finde en løsning frem.
Opgaven er fra en tidligere eksamen.

Jeg vil beskrive opgaven i følgende:

Opgaven lyder:


En partikels energi og impuls er i systemet S bestemt ved 4-impulsvektoren:

P=[E/c,p_x,p_y,p_z]=[2.50,0,2.0,0] *10^5 kg*m/s

a) Bestem partiklens masse

Jeg kender, at: 
E^2=p^2*c^2 +m^2*c^4 \ $hvor$ \\ m=\sqrt{(E^2/c^4)-(p/c)^2}

Hvoraf:
E=2.5*10^5*3*10^8=7.5*10^{13} J \\ $og$ \\ p=\sqrt{(2.40*10^5)^2+(2.0*10^5)^2} =3.12*10^5kgm/s

m =\sqrt{\frac{(7.5*10^{13}J)^2}{(3*10^8m/s)^4}-\frac{(3.12*10^5kg*m/s)^2}{(3*10^8m/s)^2}}= kompleks-tal

Vil nogen derude rette dette problem ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2016 af peter lind

Hvor får du de 2,4 du bruger i beregningen af p fra ? Det bliver ikke et kompleks tal. Lad være med at indsætte værdierne for c i mellemregningerne. Så bliver det meget nemmere


Skriv et svar til: HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.