Matematik

hjælp til matematik haster!!!!

05. februar 2016 af iisommerii (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til at løse nogle opgaver, som jeg slet ikke forstår hvordan jeg løser. Jeg har prøvet at løse dem. Jeg vedhæfter et dokument hvor selve opgaverne er på.

på Forhånd tak

Vedhæftet fil: mat 8 opgaver.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2016 af Soeffi

#1

8) Omskriv rodtegn til eksponenter, der indeholder brøker:

\sqrt[{\color{Red} 4}]{a\cdot b^{2}}\cdot (b\cdot \sqrt[{\color{Blue} 2}]{a})^{-1}=(a^{1}\cdot b^{2})^{\frac{1}{{\color{Red} 4}}}\cdot (b^{1}\cdot a^{\frac{1}{{\color{Blue} 2}}})^{-1}=

Gang eksponenterne ind i parenteserne og hæv parenteserne:

(a^{1 \cdot \frac{1}{4}}\cdot b^{2 \cdot \frac{1}{4}}) \cdot (b^{1\cdot (-1)}\cdot a^{\frac{1}{2}\cdot (-1)})=a^{\frac{1}{4}}\cdot b^{\frac{1}{2}} \cdot b^{-1}\cdot a^{-\frac{1}{2}}=

Saml leddene med a og b:

a^{\frac{1}{4}}\cdot a^{-\frac{1}{2}}\cdot b^{\frac{1}{2}} \cdot b^{-1}=a^{\frac{1}{4}-\frac{1}{2}}\cdot b^{\frac{1}{2}-1}=a^{-\frac{1}{4}}\cdot b^{-\frac{1}{2}}


Svar #3
05. februar 2016 af iisommerii (Slettet)

Tusind tak skal du have :)

Svar #4
05. februar 2016 af iisommerii (Slettet)

Og kan du evt hjælpe mug med de andre. Det vil være en stor hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2016 af Soeffi

#4 

Hvad får du i 9)?


Svar #6
05. februar 2016 af iisommerii (Slettet)

altså jeg har prøvet at gange ind i parentesen og taget det dobbelte produkt og det gir stadig ikke mening det jeg får jeg får det forkerte resultat -9 og b


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2016 af Soeffi

#6

Prøv at skrive, hvad du har fået. 


Svar #8
05. februar 2016 af iisommerii (Slettet)

kan du først lige hjælpe mig med opgave 10 istedet, den har jeg ikke regnet ud men har kigget og forstår den slet ikke


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. februar 2016 af Soeffi

#8

Taktikken i at reducere en brøk er at skrive tæller og nævner som hver sit produkt af tal eller parenteser ganget med hinanden. Nogle af disse tal eller parenteser vil så (forhåbentlig) være ens i tæller og nævner, og vil kunne forkortes ud.


Svar #10
05. februar 2016 af iisommerii (Slettet)

ok tak for hjælpen


Svar #11
05. februar 2016 af iisommerii (Slettet)

i opgave 9 skal man så sige

(a+3b)^2-(a-b)(a+b)-6ab

a^2+9b^2-a^2-ab+a^2+ab-6ab

a^2+9b^2-6ab

er det helt galt....


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. februar 2016 af Soeffi

#11. (a + (3b))2 = a2 + 2·a·(3b) + (3b)2 = a2 + 6·a·b + 32·b2 = a2 + 6·a·b + 9·b2

(a-b)(a+b) = a2 - b2


Svar #13
05. februar 2016 af iisommerii (Slettet)

tusind taak!! :) for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. februar 2016 af Soeffi

Lige en rettelse:

8) a > 0, b ≠ 0.

\sqrt[4]{a\cdot b^{2}}\cdot (b\cdot \sqrt[2]{a})^{-1}=(a^{1}\cdot b^{2})^{\frac{1}{4}}\cdot (b^{1}\cdot a^{\frac{1}{2}})^{-1}=

(a^{1 \cdot \frac{1}{4}}\cdot b^{2 \cdot \frac{1}{4}}) \cdot (b^{1\cdot (-1)}\cdot a^{\frac{1}{2}\cdot (-1)})=a^{\frac{1}{4}}\cdot |b|^{\frac{1}{2}} \cdot b^{-1}\cdot a^{-\frac{1}{2}}=

a^{\frac{1}{4}}\cdot a^{-\frac{1}{2}}\cdot |b|^{\frac{1}{2}} \cdot b^{-1}=a^{-\frac{1}{4}}\cdot |b|^{\frac{1}{2}} \cdot b^{-1}


Skriv et svar til: hjælp til matematik haster!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.