Fysik

Beregn Varmekapaciteten.

06. februar 2016 af Pilegaard13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle

Jeg har et problem med en opgave hvor jeg skal beregne varmekapaciteten af en cylinder der har radius 2,5cm og en højde på 6,5cm og er lavet af alu.

Rumfang er 127,62 cm3    Specfikvarmkapacitit for alu er 900j/kg.k    vægt for alu er 2,7g/cm3

Hvodan beregner jeg den varmekapaciteten for jeg kan kun få det til 344 j/c men facit siger 310j/c


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2016 af mathon

         Aluminiumsloddets masse: 
                                    m=V\cdot \varrho =(127{,}627\; g)\cdot \left ( 2{,}7\; \tfrac{g}{cm^3} \right )=\mathbf{\color{Blue} 344{,}593\; g}

         Aluminiumsloddets vermekapacitet:
                                   C=m\cdot c=\left (344{,}593\; g \right )\cdot \left ( 0{,}900\; \tfrac{J}{g\cdot K} \right )=\mathbf{\color{Red} 310{,}134\; \tfrac{J}{K}}


Svar #2
06. februar 2016 af Pilegaard13 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen,der havde jeg glemt hele regnestykke

Skriv et svar til: Beregn Varmekapaciteten.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.