Fysik

Resulterende kraft

07. februar 2016 af vleranda10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle som kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2016 af mathon

Projicer \overrightarrow{F}_1 og \overrightarrow{F}_3 på \overrightarrow{F}_2 og adder tre vektorer i samme retning.


Svar #2
07. februar 2016 af vleranda10 (Slettet)

#1

Jeg har ikke haft om vektorer endnu, så jeg har lidt svært ved at forstå princippet bag det. Hvad menes der med at man skal projicere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2016 af hesch (Slettet)

#2:  Du skal tegne "kræfternes parallellogram", og måle længden af den resulterende kraft.

Men du kan også blot tegne kraftpilene (vektorerne) i forlængelse af hinanden, og måle længden mellem start og slut.


Svar #4
07. februar 2016 af vleranda10 (Slettet)

#3

Det er jeg godt klar over. Jeg er bare i tvivl om hvordan man tegner kræfternes parallelogram ud fra 3 kræfter


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2016 af hesch (Slettet)

#4:  Du tegner fx først:  F4 = F1 + F2.

Herefter Fres = F4 + F3.

Eller se det tilføjede i  #3.


Svar #6
07. februar 2016 af vleranda10 (Slettet)

#5

Hm, men skal det ikke give ét samlet parallelogram?

Kan ikke lige få det til at give mening. Hvor får du F(4) fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2016 af hesch (Slettet)

F4 er blot et mellemresultat.  Barnet skal jo have et navn ( F4 ).

Du kan jo ikke tegne et parallelogram med tre forskellige retninger på siderne, derfor må du splitte konstruktionen i to parallelogrammer.


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. februar 2016 af mathon

                     \left |\overrightarrow{F_1}_{pro} \right |=\frac{3}{4}N

                     \left |\overrightarrow{F_2}_{pro} \right |=\frac{1}{4}N

                     \left |\overrightarrow{F_{res}} \right |=\left (\frac{3}{4} +\frac{1}{4} +2\right )N=3\; N   i\; \overrightarrow{F_2}'s\; retning.             


Svar #9
07. februar 2016 af vleranda10 (Slettet)

Haha, ja okay. Selvfølgelig skal den det.

Men for at finde Fres skal jeg jo have oplyst nogle vinkler - kan man godt selv måle vinklerne? Eller er det for upræcist?


Svar #10
07. februar 2016 af vleranda10 (Slettet)

#8

Er det så den første parallelogram og Fres der er fundet? Er der så ikke en til?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. februar 2016 af hesch (Slettet)

##9,10:  Man kan regne resultatet ud med vinkler vha. kompleks beregning til:

F1 = 0,75 + j0,75 N
F2 = 2 + j0 N
F3 = 0,25 - j0,5 N

Summen af kræfterne bliver  Fres = 3 + j0,25 N = 3,0104 / 4,764º.

Der bliver spurgt om den resulterende kraft. Den er så 3,0104 N  i retning 4,764º.


Skriv et svar til: Resulterende kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.