Kemi

Spørgsmål til opgave

07. februar 2016 af Sinimini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :) Jeg har spørgsmål til følgende opgave :)

En redox-titrering tænkes at forløbe i sur opløsning, hvorunder:

Fe som det forekommer i FeSO4 oxideres til Fe(III)

Cr som det forekommer i K2Cr2 O7 reduceres til Cr(III)

(Hvor mange mL 0,1 M K2Cr2O7 skal der tilsættes en sur opløsning af 1,52 g FeSO_4 for at realisere fuldstænding oxidation af Fe i FeSO_4?)

Jeg har skrevet opgaven op og får:

Fe2++Cr2O72- -> Fe3++Cr3+

Jeg mener, at OT går 1 op for Fe og 3 ned for Cr, men hvis jeg regner videre, passer det ikke med facitlisten. Det er som om OT skal gå 6 ned for Cr for at få det til at passe. Håber nogen vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2016 af andersenxD (Slettet)

Reaktionsligningen bliver:

14 H+ 6 Fe2+ + Cr2O72- -> 6 Fe3+ + 2 Cr3+ + 7 H2O


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2016 af mathon

       op   ned antal
Fe    1             3    6
Cr           3      1    2     da der ønskes et lige antal Cr-atomer.

              6 Fe2+   +   Cr2O72-  +  14 H+   -->  6 Fe3+   +  2 Cr3+  +  7 H2O


Svar #3
07. februar 2016 af Sinimini (Slettet)

Hmm...jeg forstår det stadig ikke...Hvad mener du med antal? Antal molekyler?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2016 af mathon

M(FeSO_4)=151.9076\; \tfrac{g}{mol}


Svar #5
07. februar 2016 af Sinimini (Slettet)

Jamen det er jo molarmassen, du har fundet? Hvad har det med "antal" at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2016 af mathon

 1,52 g FeSO4 ækvivalerer

                               n(FeSO_4)=\frac{m}{M}=\frac{1{,}52\; g}{151{,}9076\; \tfrac{g}{mol}}=0{,}0100\; mol

titerligning:
                              V_{Cr_2{O_7}^{2-}}\cdot \left ( 0{,}1\; \tfrac{mol}{L} \right )=6\cdot \left ( 0{,}0100\; mol \right )

                              V_{Cr_2{O_7}^{2-}}=6\cdot \frac{ 0{,}0100\; mol }{0{,}1\; \tfrac{mol}{L}}=0{,}6\; L=600\; mL


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2016 af mathon

korrektion:

titerligning:
                              V_{Cr_2{O_7}^{2-}}\cdot \left ( 0{,}1\; \tfrac{mol}{L} \right )=\frac{1}{6}\cdot \left ( 0{,}0100\; mol \right )

                              V_{Cr_2{O_7}^{2-}}=\frac{1}{6}\cdot \frac{ 0{,}0100\; mol }{0{,}1\; \tfrac{mol}{L}}=0{,}01667\; L=16{,}67\; mL


Skriv et svar til: Spørgsmål til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.