Matematik

Rente på 4% skal efter 6 år ende med en saldo på 10.000?

07. februar 2016 af sirstyles (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen, jeg sidder her med en hårrivende opgave i matematik omhandlede renter. Jeg håber virkelig der kan hjælpe mig og give mig en øjenåbner for spørgsmålet. Tak på forhånd.

Hvor stort et beløb skal man indsætte i banken til en rente på 4% pr. år, hvis der om 6 år skal stå 10.000 kroner på kontoen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2016 af andersenxD (Slettet)

Ligningen du skal stille op ser ud som:

10000 = x*1,04^6


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2016 af Birgit80 (Slettet)

Hej

Du skal benytte renteformlen

Kn=K0* (1+r)n

Du kender r = 4%

og n=6 år

og Kn= 10000

og skal altså isolere K0

Svar ca 7903 kr (prøv at regn efter :-) )


Skriv et svar til: Rente på 4% skal efter 6 år ende med en saldo på 10.000?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.