Fysik

Kernefysik! - Hjælp haster!!

07. februar 2016 af Superdu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har liiige brug for hjælp til disse to opgaver.

En radioaktiv kilde indeholder o,50 mg 137Cs.

a) Hvor mange 137cs-atomer indeholder kilden

Halveringstiden for 137Cs er 30 år

b) beregn aktiviteten fra 137Cs i kilden


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2016 af mathon

a)
       Hvert mol indeholder N_A enkeltdele.


Svar #2
07. februar 2016 af Superdu (Slettet)

Hvilket vil sige? 


Svar #3
07. februar 2016 af Superdu (Slettet)

Der skal forresten stå 0,50 mg og ike o,50 mg*****


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2016 af mathon

b)
           k\cdot T_{\frac{1}{2}}=\ln(2)

           k=\frac{\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}

           -k=\frac{-\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}=\frac{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}{T_{\frac{1}{2}}}

           A=k\cdot N

            A=\frac{\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}\cdot N

          


Svar #5
07. februar 2016 af Superdu (Slettet)

Men hvordan skal man så lave a'eren? Den er virkelig forvirrende.. :/


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2016 af peter lind

Find massen af et Cs atom og divider resultatet op i massen af Cs


Svar #7
07. februar 2016 af Superdu (Slettet)

Undskyld jeg spørger, men hvordan gør man det...er virkelig på bar bund..:/


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. februar 2016 af peter lind

Det er Cs-137 det drejer sig om så massen er ca 137 ganget med proton eller neutronmassen. Du kan også slå selve massen op i en tabel, hvis du foretrækker det.


Svar #9
07. februar 2016 af Superdu (Slettet)

Altså den har 55 protoner, vil det så sige man skal sige 137 * 55? og hvad er enheden for det? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. februar 2016 af mathon

a)
         N=\frac{m}{M}\cdot N_A=\frac{0{,}50\cdot 10^{-3}\; g}{136{,}907073\; \tfrac{g}{mol}}\cdot \left (6{,}02214\cdot 10^{23}\; mol^{-1} \right )=2{,}19935\cdot 10^{18}


Svar #11
07. februar 2016 af Superdu (Slettet)

Mange tak for hjælpen! 

Hvad betyder N_A  i den formel? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. februar 2016 af mathon

\left \{ \right.N_A\left. \right \} er Avogadros antal.


Svar #13
07. februar 2016 af Superdu (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Kernefysik! - Hjælp haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.