Fysik

Beregn fjederkraften, der påvirker partiklen

07. februar 2016 af VI1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg skal beregne fjederkraften der påvirker partiklen.

Jeg har følgende data:

m = 60 kg
ΔL = 0,24 m
Θ = 35º

Fjederen ligger i vinkel 35º opad og oven på fjerderen er "m".

Jeg har en formel jeg tror jeg skal bruge der hedder:

F * Cos(Θ) = m * g + Fj eller F * Sin(Θ) = m * g + Fj?

På forhånd tak.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2016 af Soeffi

#0

Har du en tegning? 


Svar #2
07. februar 2016 af VI1000 (Slettet)

Ja, har vedhæftet et image.

Vedhæftet fil:fysik.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2016 af Soeffi

Ff er fjederkraften, bare modsat rettet. Ff = cos(v)·Ft, hvor Ft er tyngdekraften.

Vedhæftet fil:1660296.jpg

Svar #4
07. februar 2016 af VI1000 (Slettet)

Vil det sige: Ff = Cos(35) · (60kg · 9,82g)?? Det skal give 0,34 KN


Svar #5
07. februar 2016 af VI1000 (Slettet)

Tak for hjælpen :-)

Fj = Sin(35) · 60kg · 9,82g = 337,9 N ≈ 0,34 KN


Skriv et svar til: Beregn fjederkraften, der påvirker partiklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.