Matematik

Procent og rente

07. februar 2016 af johls (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Mike låner 1000 kr i banken. Der tilskrives en gang årligt 10% i rente. Hvor meget skylder Aske?

Efter 1 år? 2 år? 3 år?

David har vundet 1 million kr i lotto, som han vil investere. Han kan enten købe aktier, der giver at afkast på 110% i løbet af 10 år, eller sætte pengene i banken til en årlig rente på 9%.

Hvor vil han have tjent flest penge på 10 år?

I Banken

På Aktier

Tjent lige meget på aktier og i banken

Nogen der kan hjælpe? er ikke så god til det med renter  :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2016 af mathon

Mike
                efter 
                1 år       1000\cdot 1{,}10
                2 år       1000\cdot 1{,}10^2
                3 år       1000\cdot 1{,}10^3


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2016 af mathon

         I Banken  10^{6}\cdot 1{,}09^{10}

         På Aktier  10^{6}\cdot 2{,}10


Svar #3
07. februar 2016 af johls (Slettet)

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2018 af KageSpiseren

Pelle har vundet 10000 kr i lotto som han vil investere. Han kan enten købe aktier der giver et afkast på 110% i løbet af 10 år eller sætte pengene i banken til en årlig rente på 10%. Hvor mange penge har han tilbage efter 10 år. Er det ikke den samme?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2018 af mathon


Skriv et svar til: Procent og rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.