Matematik

Hjælp - skal beregne rentefoden!?

07. februar 2016 af SilleBamBille (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er i min aflevering, blevet stillet et spørgsmål, som jeg på ingen måde kan finde et svar på. Opgaven lyder sådan:

En kapital på 1500 kr. ønskes forøget til 3500 kr. i løbet af 8 terminer. Hvad er rentefoden pr. termin?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2016 af JulieW99

Kn=K0*(1+r)n

Isolér her r.

r=-1\sqrt[n]{K_n/K_0}

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2016 af mathon

               \left ( 1+r \right )^8=\frac{3500}{1500}

               1+r =\left (\frac{7}{3} \right )^{\frac{1}{8}}

               r =\left (\frac{7}{3} \right )^{\frac{1}{8}}-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2016 af Birgit80 (Slettet)

Du isolerer r i renteformlen : Kn=K0*(1+r)n

og får r= n√Kn/K0 -1

ca 1,1 % i rente


Svar #4
07. februar 2016 af SilleBamBille (Slettet)

TAK :-)


Skriv et svar til: Hjælp - skal beregne rentefoden!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.