Matematik

rektangulær og polær

07. februar 2016 af SifuSuna (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej SP. 
Jeg har en ligning der hedder; iz + 6 + 1 = (2+9-3i)z+i 
Jeg har fået løsningen til at være z = \frac{81}{137} + \frac{17i}{137}
Hvordan kan få de polære koordinater ud fra den rektangulære form? Synes ikke det giver mening.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2016 af Stats

\\ z=x+iy\\ z=\frac{81}{137}+i\cdot \frac{17}{137}

Modulus beregnes vha af pythagoras: r = √[x2 + y2] og argumentet θ = arctan(y/x) + 2π·n for n ∈ N

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
07. februar 2016 af SifuSuna (Slettet)

r = \sqrt(\frac{81}{137})^2 + (\frac{17}{137})^2 
\Theta = arctan(\frac{17}{137}/\frac{81}{137}) 
+ 2pi * n
Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2016 af Stats

ja

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: rektangulær og polær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.