Kemi

Hjælp til beregnelse af pH

08. februar 2016 af Louise2886 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har fået stirret mig blank på denne opgave - er der nogen som kan hjælpe?

Hvad er OH- i 0,0040 M NaOH?

Beregn dernæst H3O+ og pH.

Beregn pH i 0,0040 M Ba(OH)2

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2016 af mathon

beregnelse → beregning

      OH- er en stærk base, for hvilken
      der gælder:
                              \left [ OH^- \right ]=c(NaOH)


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar 2016 af mathon

Ved 25°C:

                      \left [ H_3O^+ \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{\left [ OH^- \right ]}

                      pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )=14+\log\left ( c(NaOH) \right )


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2016 af mathon

Beregn pH i 0,0040 M Ba(OH)2

                   pH=14+\log\left ( 2\cdot c(Ba(OH_2)) \right )


Svar #4
08. februar 2016 af Louise2886 (Slettet)

#3

Beregn pH i 0,0040 M Ba(OH)2

                   pH=14+\log\left ( 2\cdot c(Ba(OH_2)) \right )

Tusind tak for din hjælp :) 


Skriv et svar til: Hjælp til beregnelse af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.