Matematik

BNP er et mål for hvor meget et land producerer.

08. februar 2016 af JackCool (Slettet) - Niveau: 10. klasse


Hvordan skal jeg regne dette ud? Kan nogle retlede mig. Vil ikke have svar, vil vide hvilken formel man skal bruge for at klare dette og hvorfor. Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2016 af mathon

USA:

14.264.600.000.000\; USdollar=1{,}42646\cdot 10^{13}\; U\! Sdollar


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar 2016 af mathon

Danmark:

                    3{,}4293\cdot 10^{11} \; kr=342.930.000.000\; kr


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2016 af SuneChr

Tallet
14 264 600 000 000
er ofte ubekvemt at skrive og at overskue.
Derfor kan man omskrive tallet til et tal gange med en potens af 10.
a·10n        1 ≤ a < 10     og  n et helt tal, enten negativt eller positivt.
Det store tal kan skrives
1,42646·1013
Man kan gøre prøve ved at flytte kommaet 13 pladser til højre.


Svar #4
08. februar 2016 af JackCool (Slettet)

Hvordan kom du frem til det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. februar 2016 af SuneChr

14 264 600 000 000 = 14 264 600 000 000,0
Flyt kommaet 13 pladser til venstre så tallet ligger mellem 1 og 10 som tidligere nævnt.
Antallet af pladser er den eksponent man skal give 10. I tilfældet her, 13


Skriv et svar til: BNP er et mål for hvor meget et land producerer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.