Matematik

Matematik - Trigonometri

08. februar 2016 af Roxanna - Niveau: C-niveau

Jeg kender  vinkel B = 66,3  vinkel C = 77,7 og siden c = 8,0 i trekant ABC. (Se vedhæftet fil) 

Jeg skal bestemme siden AC og finde arealet af trekanten - Hvordan gør jeg det? 

Vedhæftet fil: sp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2016 af SuneChr

b findes v.h.a. sin-relationen.
Arealet v.h.a. arealformlen for to sider og den mellemliggende vinkel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2016 af mathon

eller
                  T=\frac{c^2}{2}\cdot \frac{\sin(B+C)\cdot \sin(B)}{\sin(C)}        da      
                                                                                               \sin(A)=\sin(180^{\circ}-(B+C))=\sin(B+C)


Skriv et svar til: Matematik - Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.