Matematik

Cos, Sin og Tan i trekanter

08. februar 2016 af sille1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn vinklerne i en trekant, når siderne er 15, 20 og 25?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2016 af Stats

Der er tale om en retvinklet trekant 152 + 202 = 625 = 252 (625 er et pænt kvadrattal)

soh-cah-toa

sin = o/h
cos = a/h
tan = o/a

o = modstående
a = hosliggende
h = hypotenuse

Lav en skitse. Så bliver det nemmere for dig at se, hvilke du skal have fat i.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2016 af SuneChr

cos relationen, altid, når man kun kender de tre sider. Dog skal den længste side være mindre end summen af de to øvrige sider.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2016 af mathon

                     2\cdot \tan^{-1}\left ( \sqrt{\frac{15^2-(25-20)^2}{(25+20)^2-15^2}} \right )

                     2\cdot \tan^{-1}\left ( \sqrt{\frac{20^2-(25-15)^2}{(25+15)^2-20^2}} \right )

                     2\cdot \tan^{-1}\left ( \sqrt{\frac{25^2-(20-15)^2}{(20+15)^2-25^2}} \right )


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. februar 2016 af mathon

eller
                 \cos^{-1}\left ( \frac{20^2+25^2-15^2}{2\cdot 20\cdot 25} \right )

                 \cos^{-1}\left ( \frac{15^2+25^2-20^2}{2\cdot 15\cdot 25} \right )

                 \cos^{-1}\left ( \frac{15^2+20^2-25^2}{2\cdot 15\cdot 20} \right )


Skriv et svar til: Cos, Sin og Tan i trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.