Matematik

Beregn den spidse vinkel mellem diagonalerne

08. februar 2016 af sille1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et rektangel er siderne 4 cm og 6 cm. Beregn den spidse vinkel mellem diagonalerne. (hint: brug trekanten, som dannes af den korte side af rektanglen og de to diagonaler). 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2016 af mathon

Når v_{spids} er vinklen mellem rektanglets diagonaler
gælder
                    v_{spids}=2\cdot \tan^{-1}\left ( \frac{B}{L} \right )


hvor B og L er bredde og længde.         


Svar #2
08. februar 2016 af sille1997 (Slettet)

mange tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Beregn den spidse vinkel mellem diagonalerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.