Matematik

Trigonometri

08. februar 2016 af emilie63 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har problemer med denne opgave, er ikke så god til trigonometri. På forhånd tak, fordi I gider at tage jer tid til at hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2016 af Studentos

Cos(B) = a^2+c^2-b2/2*a*c

Ophæv Cos ved at sætte det i minus første Cos^-1(tal fra ovenstående)


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar 2016 af StoreNord

a)    Dèn udvidede cosinus-relation, som handler om cos(B/2)                 ikke A

b)    Dèn udvidede cosinus-relation, som handler om cos(A)  ....


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2016 af Soeffi


Svar #4
08. februar 2016 af emilie63 (Slettet)

Kan du evt. give et eksempel? behøver ikke være denne opgave og tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2016 af Soeffi

Vedhæftet fil:Untitled.png

Brugbart svar (1)

Svar #6
08. februar 2016 af StoreNord

a)      7²=11²+5²+2*11*cos(B/2)


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. februar 2016 af Eksperimentalfysikeren

#1

Husk parenteser. Det, der står, er ikke rigtigt.

cos(B/2) = (a2 + c2 - b2)/(2ac)


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. februar 2016 af Soeffi

#0 

a)\;cos(\angle A)=\frac{11^2+7^2-5^2}{2\cdot 11\cdot 7}\Rightarrow \angle A=cos^{-1}(\frac{11^2+7^2-5^2}{2\cdot 11\cdot 7})=\underline{\underline{19,69^o}}

b)\;cos( \tfrac{1}{2} \angle B)=\frac{11^2+5^2-7^2}{2\cdot 11\cdot 5}\Rightarrow \tfrac{1}{2} \angle B=cos^{-1}(\frac{11^2+5^2-7^2}{2\cdot 11\cdot 5})=\underline{\underline{28,14^o}}

For |AC| har man:

|AC| = |AD| + |DC| = 7 + |DC|

Sinusrelationen giver: 

\\ \frac{{\color{Red} |DC|}}{sin(\tfrac{1}{2}\angle B)}=\frac{5}{sin(\angle C)}\Rightarrow |DC|=sin(28,14^o)\cdot \frac{5}{sin(180^o -\angle A-\angle B)}\Rightarrow \\\\|DC|=sin(28,14^o)\cdot \frac{5}{sin(104,03^o)}= {\color{Red}2,43 }

Man får:

|AC| = 7 + 2,43 = \underline{\underline{9,43}}


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.