Matematik

Trekanter - aflevering

09. februar 2016 af SimoneDV - Niveau: A-niveau

Sidder med denne matematik opgave, som jeg virkelig bare ikke kan komme videre med! Jeg har prøvet at beregne de forskellige vinkler osv., men kan ikke få det til at give det helt nøjagtige resultat. Måske en venlig sjæl der kunne hjælpe? ;) 

Figuren til højre viser en trekant ABC. Nogle af trekantens mål fremgår af figuren. 

a) Gør rede for, at ∠B = 49,7°.

Jeg kender: a = 4,0, b = 5,7 og c = 7,4. 


b) Bestem arealet af trekant ABC.


Højden fra C skærer siden AB i punktet D.
c) Bestem længden af AD.

Mvh. Simone V. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2016 af PeterValberg

Kan du ikke lige vedhæfte den omtalte figur?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. februar 2016 af SimoneDV

Jo


Svar #3
09. februar 2016 af SimoneDV

Her er billedet. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2016 af mathon

                    B=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2ac} \right )

                    B=\cos^{-1}\left ( \frac{4{,}0^2+7{,}4^2-5{,}7^2}{2\cdot 4{,}0\cdot 7{,}4} \right )

                     T=\frac{1}{2}\cdot a\cdot c\cdot \sin(B)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2016 af Soeffi

Vedhæftet fil:1660768 (1).png

Svar #6
09. februar 2016 af SimoneDV

Okay, super. Nu har jeg fundet ud af, hvad jeg havde gjort forkert :) Ved du så hvordan jeg nu finder ud af arealet, da jeg jo ikke kender højden? 

På forhånd - Tusind tak for at du gider hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2016 af mathon

                   T=\frac{1}{2}\cdot 4{,}0\cdot 7{,}4\cdot \sin(49{,}7^{\circ})

højden er
                    4{,}0\cdot \sin(49{,}7^{\circ})


Svar #8
09. februar 2016 af SimoneDV

Okay, super. Endnu engang tusind tak for hjælpen ;) 


Skriv et svar til: Trekanter - aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.