Matematik

Find højden i trekant med vektorregning 2D

09. februar 2016 af libse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg kan ikke lige finde ud af hvordan jeg får udregnet højden i Trekant ABC.
Har alle oplysningerne og vinkler, men ved bare ikke hvordan jeg får regnet højden ved brug af vektorregning.
Oplysninger:

Længder: |AB| = 9.5, |AC| = 14, |AD| = 8.5, |BC| = 7.1

Vinklerne: <A = 26, <B = 117, <C = 37

Vektorer: \vec{AB} = \binom{3}{9}, \vec{AC} = \binom{10}{10}, \vec{BC} = \binom{1}{7}

Håber der nogen der kan hjælpe :-)

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2016 af mathon

                   h=\left | AB \right |\cdot \sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2016 af mathon

                  \overrightarrow{BD}=\overrightarrow{AD}-\overrightarrow{AB}   
                                                                      \overrightarrow{AD}=\frac{8{,}5}{10\sqrt{2}}\cdot \begin{pmatrix} 10\\10 \end{pmatrix}

         

              


Skriv et svar til: Find højden i trekant med vektorregning 2D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.