Matematik

Radius ved hjælp af højde og rumfang..

09. februar 2016 af OscarOlsen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej folkens håber jeg kan få lidt hjælp her inde.. har knoklet men kan virkelig ikke.. det er en kegle der er snak om.

jeg skal finde r^2 (radius i anden) 

V=1300

H=12 

håber nogen vil/kan hjælpe, evt. med en formel på hvordan jeg kan gøre det, så jeg har det til en anden gang.
Pfh. Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2016 af PeterValberg

Formlen for en kegles rumfang er:

V=\frac13\cdot h\cdot \pi\cdot r^2

med de kendte værdier indsat:

1300=\frac13\cdot 12\cdot \pi\cdot r^2

1300=4\cdot \pi\cdot r^2

r^2=\frac{1300}{4\pi}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. februar 2016 af OscarOlsen (Slettet)

Jeg takker mange gange! det stærkt gået at du er til rådighed! 
 

Hilsen Oscar Olsen


Skriv et svar til: Radius ved hjælp af højde og rumfang..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.