Matematik

Matematik: Indekstal

09. februar 2016 af Sheerin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder og roder lidt med min matematikaflevering. Nogen der kan hjælpe mig med den vedhæftede opgave? 

Vedhæftet fil: www.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2016 af SuneChr

Man har

\frac{340}{indeks 2007}=\frac{364}{100}=\frac{familier2009}{103,8}


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2016 af Studentos

Antal familier i 2009 er steget med 3,8 procent fra 2008. 

364*1,038 ≈ 378 

Indekstal i 2007: 

340/364*100 = 93,4 (2007/basisår) 

Basisår er 2008 


Svar #3
09. februar 2016 af Sheerin (Slettet)

#2

Antal familier i 2009 er steget med 3,8 procent fra 2008. 

364*1,038 ≈ 378 

Indekstal i 2007: 

340/364*100 = 93,4 (2007/basisår) 

Basisår er 2008 

Tak for hjælpen, men jeg forstår ikke hvad du mener med (2007/basisår) :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2016 af Studentos

Det er bare en forklaring til udregningen. Når man udregner indekstal, så tager man udgangspunkt i basisåret. 


Skriv et svar til: Matematik: Indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.