Matematik

Tangent

10. februar 2016 af Hallotheremath (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, min gruppe og jeg sidder og bøvler med den sidste opgave i et langt projekt. Det omhandler tangenter. Noget hjælp ville være rart. Opgaven ligger som et vedhæftet billede :))

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2016 af mathon

a)

                  f(x)=(x^2+1)\cdot (-x+1{,}7)

                  f{\, }'(x)=(2x)\cdot (-x+1{,}7)+(x^2+1)\cdot (-1)=

                                      -2x^2+3{,}4x-x^2-1=

                                      -3x^2+3{,}4x-1

    


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2016 af mathon

b)
           Metalpindens x-koordinat:
                                     f(x)=0=(x^2+1)\cdot (-x+1{,}7)
                                     x=1{,}7
           Hældningen i (1.7;0)
                                      f{\, }'(1{,}7)=-3\cdot 1{,}7^2+3{,}4\cdot 1{,}7-1=-3{,}89

                                      V_{pind/jord}^{stump}=180^{\circ}-\left |\tan^{-1}(-3{,}89) \right |=104{,}42^{\circ}

                                      V_{pind/jord}^{spids}=\left |\tan^{-1}(-3{,}89) \right |=75{,}58^{\circ}
                                     

                                    


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2016 af SuneChr

.
SP 2302160243.GIF

Vedhæftet fil:SP 2302160243.GIF

Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.