Matematik

matematik find ligning

10. februar 2016 af Karare - Niveau: C-niveau

hej kan i hjælpe med denne her opgave hvordan løser man den med forklaring tak på forhånd. 

En ret linje går gennem punkterne (-10,-9)og (-9,5).

Bestem en ligning for denne linje


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2016 af PeterValberg

En ligning for den rette linje gennem punkterne har formen:  y = ax + b
Hvordan værdierne for hhv. a og b bestemmes ud fra punkterne, fremgår af
video nr. 4 og/eller 6 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2016 af mathon

          a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

               a=\frac{5-(-9)}{-9-(-10)}

          b=y-a\cdot x

               b=5-a\cdot (-9)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2016 af kusumasoerensen (Slettet)

Du kan gøre som mathon gør, alstå gøre det helt fra bunden eller du kan bruge regressionsfunktionen, hvis du løser opgaverne i wordmat. Skriv hvis du vil vide mere. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2016 af mathon

Linjens ligning
                          solve(det(\left [ x,y,1;-10,-9,1;-9,5,1 \right ])=0,y)


Skriv et svar til: matematik find ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.