Matematik

Beregning

10. februar 2016 af mulle04 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej håber en af jer søde mennesker vil hjælpe mig med denne opgave :)

En sodavand tages ud af køleskabet. sodavandens temperatur f(t), målt i C, er givet ved 

f(t)=-15*e^-0.12*t+20

når der er gået t minutter, efter at sodavanden blev taget ud af køleskabet

a)Bestem sodavandens temperatur efter 5minutter.

b) bestem den hastighed, som sodavandens temperatur vokser med efter 5 minutter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2016 af PeterValberg

a) bestem tallet f(5) ved at indsætte t = 5

b) Bestem den afledede funktion f' og bestem tallet f'(5)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. februar 2016 af mulle04 (Slettet)

men hvad med på e plads i a?

#1

a) bestem tallet f(5) ved at indsætte t = 5

b) Bestem den afledede funktion f' og bestem tallet f'(5)


Svar #3
10. februar 2016 af mulle04 (Slettet)


f(t):=15*e^(−0.12*t)+20 ? Udført

fm(t):=−0.12*−15*e^(−0.12*t) ? Udført

fm(5) ? 0.987861

er det sådan her??


Skriv et svar til: Beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.