Fysik

Fysik - har brug for hjælp!

10. februar 2016 af blackstarkbh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der en der kan hjælpe mig med følgende opgaver?

Opgave 8.
En lysgiver bevæger sig væk fra en iagttager, og det oplyses, at λ = 800 nm og λo = 400 nm.
1)    Hvad er rødforskydningstallet z?
2)    Hvad er lysgiverens hastighed væk fra iagttageren?

Opgave 9.
Galaksen NGC 6868 bevæger sig væk fra os med en fart på omkring 2700 km/s.
Beregn galaksens rødforskydningstal z.

Opgave 10.
Kvasaren QOOOO – 26 har et rødforskydningstal z = 4,11.
Beregn den hastighed, som denne kvasar bevæger sig væk fra os.

Opgave 8.
En lysgiver bevæger sig væk fra en iagttager, og det oplyses, at λ = 800 nm og λo = 400 nm.
1)    Hvad er rødforskydningstallet z?
2)    Hvad er lysgiverens hastighed væk fra iagttageren?

Opgave 9.
Galaksen NGC 6868 bevæger sig væk fra os med en fart på omkring 2700 km/s.
Beregn galaksens rødforskydningstal z.

Opgave 10.
Kvasaren QOOOO – 26 har et rødforskydningstal z = 4,11.
Beregn den hastighed, som denne kvasar bevæger sig væk fra os.


På forhånd mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2016 af Jerslev

Hvad har du selv forsøgt?
- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
10. februar 2016 af blackstarkbh (Slettet)

Til opg. 8:

1)    Hvad er rødforskydningstallet z?

a. 800-400/400=1?

b. ?


Skriv et svar til: Fysik - har brug for hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.