Matematik

KÆDEREGLEN

10. februar 2016 af Rossa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Derude.
Jeg har en opgave, hvor jeg skal bruge kædereglen.
Jeg har tit brugt kædereglen, men i opgaven kan jeg ikke.

Opgaven lyder;

The chain rule states:

\frac{df(t,y(t))}{dt}=f_1(t,y(t))+y'(t)*f_2(t,y(t))

where f_1 and    f_2 are the partial derivatives. Use it for 

f(t,y(t))=sin(t)+y(t)^2

where    y(t) = t^3.

a) First ?nd f_1 and f_2 (do not use your knowledge of , y(t) = t^3.

b) Then find    \frac{df(t,y(t))}{dt}  using the chain rule where you also use your knowledge of y(t) = t^3
Compare the result to a direct differentiation with respect to t. 

Jeg har brugt kædereglen i Mathintro, men her kan jeg ikke løse opgaven.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2016 af peter lind

Jeg kender ikke mathintro.

Hvad er egentlig problemet ? Hvor langt er du kommet ? Hvor går du i stå ?


Svar #2
10. februar 2016 af Rossa

Matintro er den første fag (matematik) på KU.

Jeg kan ikke komme i gang med opgaven.

I opgaven er der kun en variable t og nu er jeg forvirret over f_1 og  f_2.



 


Svar #3
10. februar 2016 af Rossa

Er     f_1(t,y(t)) = \frac{d}{dt}(sin(t))  og f_2(t,y(t)) = \frac{d}{dt}(y(t)^2)=2*y(t)) ??????


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2016 af peter lind

f1(t,y) = cos(t), f2(t,y) = 2*y(t)  som indsat i formlen giver df/dt = cos(t)+2*y(t)*y'(t)


Svar #5
10. februar 2016 af Rossa

Nu kan jeg se. Tak


Skriv et svar til: KÆDEREGLEN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.