Kemi

hjæælp til kemi beregninger aktuel koncentration!!!

10. februar 2016 af iisommerii (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej

jeg har brug for hjælp til følgende opgaver

1) Vi opløser Fe2(SO4)3 i vand, så den formelle koncentration bliver 0,25 M.

      [Fe3+]

      [SO42-]

2) I en opløsning af Na2SO4 i vand er [SO42-] = 0,248 M.

     c(Na2SO4)

3) Vi opløser Al2(SO4)3 i vand, så den aktuelle koncentration af Al3+ bliver 0,42 M.

Bestem den aktuelle koncentration af sulfationer i opløsningen og den formelle koncentration af opløsningen.

     [SO42-]

 c(Al2(SO4)3)

4)

En opløsning er fremstillet ved at opløse 25,4 g CuCl2  i 500 mL vand.

Hvor store er de aktuelle koncentrationer af kobber(II)ioner Cu2+ og chloridioner Cl- i opløsningen?

[Cu2+]

   [Cl-]

jeg har virkelig brug for hjælp til at beregne dem ud

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2016 af mathon

1)
            \left [ Fe^{3+} \right ]=2\cdot c\left( Fe_2(SO_4)_3\right )

            \left [ S{O_4}^{2-} \right ]=3\cdot c\left( Fe_2(SO_4)_3\right )


Svar #2
10. februar 2016 af iisommerii (Slettet)

hvordan finder man koncentrationen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2016 af mathon

2)
            c(Na_2SO_4)=\left [ S{O_4}^{2-} \right ]


Svar #4
10. februar 2016 af iisommerii (Slettet)

kan du ikke vise mig et hvordan man regner det ud ved at bruge opgave 1 som eksempel


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2016 af mathon

3)
            \left [ S{O_4}^{2-} \right ]=\tfrac{3}{2}\cdot \left [ Al^{3+} \right ]

            c\left ( Al_2S{O_4} \right )=\tfrac{1}{2}\cdot \left [ Al^{3+} \right ]


Svar #6
10. februar 2016 af iisommerii (Slettet)

hvordan beregner man c(Na2?SO4)


Svar #7
10. februar 2016 af iisommerii (Slettet)

har forstået din pointe´nu


Svar #8
10. februar 2016 af iisommerii (Slettet)

jeg har brug for hjælp til spørgsmål 4 og hvordan man beregner c(Na2?SO4?)

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. februar 2016 af mathon

             c(CuCl_2)=\tfrac{25{,}4\; g}{0{,}500\; L}=\tfrac{0{,}19\; mol}{0{,}500\; L}=0{,}38\; M

             \left [ Cu^{2+} \right ]=c(CuCl_2)  

             \left [ Cl^{-} \right ]=2\cdot c(CuCl_2)         


Svar #10
10. februar 2016 af iisommerii (Slettet)

hvad er så [Cl-] = ?


Skriv et svar til: hjæælp til kemi beregninger aktuel koncentration!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.