Matematik

Find skæringspunkter

10. februar 2016 af nora111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er en parabel P og en linje l bestemt ved.
P: y=-1/2x^2+4x-1
l: y=2x-7/2

a) Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem l og p

b) beregn afstanden fra parablens toppunkt til linjen l

jeg ved ikke helt hvad jeg skal

i a) har jeg lagt dem sammen og lig med 0 således:

-1/2^2+6x-1+(-7/2)=0

så går jeg i stå...

pleeeaseeeeeeee det vigtigt.


Svar #1
10. februar 2016 af nora111 (Slettet)

er der nogeeeeen??


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2016 af StoreNord

a)  -1/2x^2+4x-1       =     2x-7/2                  ;løs ligningen med hensyn til x.


Svar #3
10. februar 2016 af nora111 (Slettet)

kan du hjælpe med b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2016 af StoreNord

Jeg kender ikke dit niveau

men du skal have fat i en linje fra toppunktet vinkelret på grafen for linjen l.

Hvis den ene linje har en hældningskoeffecient på a, så har den anden linje en hældningskoefficient på -1/a


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2016 af Soeffi

Hov, jeg glemte at det var afstanden og ikke den lodrette afstand.

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #6
10. februar 2016 af nora111 (Slettet)

så udefra figuren kan jeg se at afstanden er -1,-5,5

kan det passe?


Svar #7
10. februar 2016 af nora111 (Slettet)

ja jeg skal fine ud af  afstanden fra parablens toppunkt til linjen l.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. februar 2016 af StoreNord

Som jeg sagde i Svar #4 må det vel være den vinkelrette afstand.


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. februar 2016 af Soeffi

#5 Hov, jeg glemte at det var afstanden og ikke den lodrette afstand.

Vedhæftet fil:Untitled2.png

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. februar 2016 af StoreNord

#9 er lidt snyd, for kun i denne opgave rammer den vinkelrette lige i F.

Jeg synes det ville være mere korrekt at finde forskriften for den vinkelrette linje, og så finde skæringspunktet mellem de to rette linjer.


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. februar 2016 af SuneChr

På niveau A skal man have kendskab til linjens ligning på normalform.
Ved at indsætte toppunktets koordinater heri fås den korrekte vinkelrette afstand.


Skriv et svar til: Find skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.