Fysik

forstår ingenting..

10. februar 2016 af Mm98 - Niveau: B-niveau

Keplers 3. lov: Der er sammenhæng mellem en planets omløbstid T og dens middelafstand (halve storakse) a. Sammenhængen er, at brøken T2? l a3har samme værdi for alle planeter, Tabellen angiver  omløbstider og middelafstande for planeterne i vores solsystem.

?opgaven går ud på at jeg skal undersøge om Kepler havde ret. Det finder jeg ud af ved at kigge på tabellen ------>  

PLanet             - Venus - Jorden - Mars - Jupiter - Saturn
Omløbstid - år  - 0,615  - 1,00    - 1,881 - 11,86  - 29,46
Middelafst. - AE - 0,732 -  1,00  - 1,524  - 5,203  -  9,539

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2016 af SuneChr

Du skal undersøge, om det for alle de nævnte planeter gælder, at

\frac{T^{2}}{a^{3}}   er konstant for dem alle sammen.
Hvis du ser på Jorden, vil denne konstant være 1. Man skal dog kunne godtage, hvis konstanten "svinger lidt" om 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2016 af mathon

                                                 \begin {array} {|c|c|} planet&\mathbf{\color{Red} \frac{T^2}{a^3}}\\ \hline Venus&0{,}96\\ \hline Jorden&1{,}00\\ \hline Mars&1{,}00\\ \hline Jupiter&1{,}00\\ \hline Saturn&1{,}00 \end{array}


Skriv et svar til: forstår ingenting..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.