Fysik

Hjælp mangler til fysik

11. februar 2016 af krølle15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Håber I derude kan hjælpe med de 2 opgaver som er vedhæftet. 

Vedhæftet fil: Spørgsmål 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2016 af hesch (Slettet)

Til opgave 1 kan du jo starte med at finde wolframs specifikke resistans, ρ.
Enheden for ρ er [ Ωm ] = [ Ωm2/m ]
Kig på enheden og se hvad du skal gøre for at får enheden ud i [ Ω ].  Hvad skal du gange og dividere med?

Til opgave 2 skal du finde wolframs resistive temperaturkoefficient, α.


Svar #2
11. februar 2016 af krølle15 (Slettet)

Mange tak for svar

Jeg har fundet værdien for wolframs specifikke resistans, som er på 0,0048

Jeg ved/tror, at jeg skal benytte mig af formlen R=P*I/A men, hvordan jeg finder de forskellige informationer, er jeg ikke helt sikker på.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2016 af hesch (Slettet)

Jamen det er rigtigt:  R = ρ * længde / tværsnitsareal.

Længden er opgivet ( i opg. 1 ) og arealet beregnes ud fra den opgivne diameter.

PS:  Du skriver "ρ" ved at klikke på Ω-knappen øverst i svarfeltet. Der kommer en tabel frem, hvor du klikker på det ønskede tegn.


Svar #4
11. februar 2016 af krølle15 (Slettet)

A findes ved at sige 6.0*10^-4 / 2?

Så det kommer til at se således ud

R=0.048*3.0/0.000030

Utrolig fedt du gider hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2016 af hesch (Slettet)

A findes ved at sige 6.0*10^-4 / 2?

Nej, der finder du radius:  r = d / 2.

Arealet af en cirkel = π * r2     ( you know ).

Du skal have enheder på, i form af 0,0048 Ωm, og 3 m.  Det øger din egen og andres forståelse drastisk.

PS:  Hvis du klikker på x2-knappen, kan du skrive:  6*10-4, osv.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2016 af hesch (Slettet)

OBS:  Hvis jeg slår ρ0  ( ρ ved 0 ºC ) op, finder jeg værdien:  0,049 * 10-6 [ Ωm ] !

Det er en væsentlig detalje.


Svar #7
11. februar 2016 af krølle15 (Slettet)

Men hvis jeg har diameteren og deler den med 2 har jeg radius. Sætter min radius i anden og ganger med π har jeg vel tallet for A? 

Det var det, jeg mente med, at jeg havde min A

Tak for rettelsen. Kom lige til at skrive et 0 for meget med, der står faktisk 0,048 i min tabel også...


Svar #8
11. februar 2016 af krølle15 (Slettet)

Kan overhovedet ikke få mine informationer til at passe med formlen

ρ=0.048

l=3.0

A=0.0000302


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. februar 2016 af hesch (Slettet)

Ad:  der står faktisk 0,048 i min tabel også

Du skal kigge øverst i tabellen, hvor der står hvilken enhed talværdien er opgivet i, og/eller der kan stå en tilføjelse som:  " *10-6 ".

Ad:  Sætter min radius i anden og ganger med π har jeg vel tallet for A?

Jamen det er rigtigt, men det er bare ikke det, du har skrevet i  #4.


Svar #10
11. februar 2016 af krølle15 (Slettet)

Har rettet mine fejl til undervejs. 

Når jeg smider mine værdier ind får jeg 1.600000000*108


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. februar 2016 af hesch (Slettet)

1,6*108 hvad?   Ohm?

Uden at have regnet efter vil jeg sige:  Det er ikke rigtigt.  Jeg vil gætte på i størresesordenen 100Ω.

Men vis regnestykket.

PS:  Havende regnet efter finder jeg  0,52Ω ved  0 ºC.


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. februar 2016 af Soeffi


Skriv et svar til: Hjælp mangler til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.