Matematik

Sandsynlighe, kombinatorik - Haster

11. februar 2016 af henriettahest (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, sandsynlighed er ikke lige mig, derfor har jeg nu meget brug for hjælp til en matematik aflevering. I dette tilfælde statistisk og kombinatorisk sandsynlighed, i forhold til terningspillet "30".

Jeg vil gerne regne ud hvad den kombinatoriske sandsynlighed er, for at slå 31,32, 33, 34, 35 eller 36 er, når men slår med seks terninger, og man  min. tage en af de seks terninger fra hver gang man slår. 
Hvordan regner jeg ud, hvad den kombinatoriske sandsynlighed er for at min sum af de tal jeg får, bliver over 30?
Jeg regner ikke med, at det er så simpelt som at man bare skal sige 6 ud af 30. Der er 30 forskellige tal, fordi man ikke kan slå 1, 2, 3, 4, eller 5, da alle terninger skal bruges. Og jeg forventer derfor det er noget med 36*35*34 etc. eller noget.

Tak...


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2016 af Soeffi

#0 ... når men slår med seks terninger, og man  min. tage en af de seks terninger fra hver gang man slår.

Hvad mener du med "min."? Hvad er den præcise fremgangsmåde?


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. februar 2016 af SuneChr

Nemmest er det at opløfte denne parentes i sjette,
(a1 + a2 + a3 + a4 + a5 + a6)6
Ganges ud, og leddene ordnes, fås 31 led, hvor de første 6 skal benyttes, 
1a36 + 6a35 + 21a34 + 56a33 + 126a32 + 252a31
Koefficienten til potensen er da antallet af tilfælde og eksponenten angiver øjensummen. 
Læg de seks koefficienter sammen og dividér dette tal med 66 .

Sandsynlighed = \frac{1+6+21+56+126+252}{6^{6}}  =   .......... = ..........%
Jeg mener ikke, at opgaven er på 8. klasses niveau.
 


Svar #3
15. februar 2016 af henriettahest (Slettet)

#2

Nemmest er det at opløfte denne parentes i sjette,
(a1 + a2 + a3 + a4 + a5 + a6)6
Ganges ud, og leddene ordnes, fås 31 led, hvor de første 6 skal benyttes, 
1a36 + 6a35 + 21a34 + 56a33 + 126a32 + 252a31
Koefficienten til potensen er da antallet af tilfælde og eksponenten angiver øjensummen. 
Læg de seks koefficienter sammen og dividér dette tal med 66 .

Sandsynlighed = \frac{1+6+21+56+126+252}{6^{6}}  =   .......... = ..........%
Jeg mener ikke, at opgaven er på 8. klasses niveau.
 

Tak for hjælpen, virkelig brugbart:-) 


Skriv et svar til: Sandsynlighe, kombinatorik - Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.