Matematik

Fsa: Opg 5. kombinatorik og sandsynlighed.

11. februar 2016 af HAMDENGDEY - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har en matematik aflevering til imorgen og har virkelig brug for hjælp. Tusind tak på forhånd

En kattefigur kan lande på fem forskellige måder: på benene, på venstre side, på højre side, på ryggen og på snuden.

Eleverne i 10. A kaster et stort antal gange med en kattefigur og noterer for hvert kast, i hvilken stilling den lander. På baggrund af deres observationer opstiller de tabellen herunder.

Stilling                                        Sandsynlighed

Benene(B)                                              1/10

Venstre side (V)                                     1/3

Højre side (H)                                        1/3

Ryggen (R)                                              1/5

Snuden (S)                                              

5,1. Bestem sandsynligheden for, at figuren lander enten på højre side eller på venstre side.

5.2. Bestem sandsynligheden for, at figuren lander på snuden.

Eleverne vil udvikle et spil, der går ud på at kaste to ens kattefigurer - en rød og en blå. De to figurer kan fx lande sådan, at en blå figur ligger på ryggen og den røde figur ligger på venstre side. Eleverne kalder denne kombination for (blå R, rød V).

5.3 Skriv alle de forskellige kombinationer ved kast med den røde og den blå

5.4. Bestem sandsynligheden for, at den blå figur lander på ryggen, og den røde figur lander på venstre side (blå R, rød V).

5.5. Bestem sandsynligheden for, at den røde og den blå figur lander i samme stilling.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2016 af Stats

Hvilke overvejelser har du selv gjort dig?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
11. februar 2016 af HAMDENGDEY

hvad mener du helt konkret?
 


Svar #3
11. februar 2016 af HAMDENGDEY

Ja, jeg kan ligeså godt spørge om du kan svare på alt


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2016 af Studentos

5.1

\frac{1}{3}*\frac{1}{3}=\frac{1}{9}=0,11111111111111111111111111111111


Svar #5
11. februar 2016 af HAMDENGDEY

Tak 

nogen der har svar til de andre?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2016 af Stats

JA.. Jeg kan svare på alle dine spørgsmål. Men du må kunne vise os, hvad du har forsøgt at gøre. - Ellers kan vi jo ikke vide, hvad du har problemer med..

#4

Det er additionsprincippet.. t1 eller t2 . Altså, P(A) + P(B) og derfor er svaret 2/3... :-)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. februar 2016 af Soeffi

#0 Stilling                                        Sandsynlighed

Benene(B)                                              1/10

Venstre side (V)                                     1/3

Højre side (H)                                        1/3

Ryggen (R)                                              1/5

Snuden (S)                                              ? ...summen af sandsynligheder skal give 1


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. februar 2016 af VandalS

#4:

Der gælder altid for to vilkårlige hændelser A og B at:

P(A \cup B) = P(A) + P(B) - P(A \cap B) 

og ydermere for to uafhængige hændelser A og B at:

P(A \cap B) = P(A) \cdot P(B)


Skriv et svar til: Fsa: Opg 5. kombinatorik og sandsynlighed.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.