Fysik

Lambert Beers lov

11. februar 2016 af johanna4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

er der en der hurtigt kunne forklare mig hvad Lambert Beers lov gik ud på


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2016 af mathon

Lysabsorption retter sig efter to love: LAMBERTS og BEERS love,
der siger:

1)   Lambert's lov:
                                      \ln\left ( \frac{I}{I_o} \right )=-k\cdot l
     Her er I lysintensiteten, efter at det har passeret gennem et kar med opløsning. I_o er lysintensiteten af
     lyset umiddelbart før lyset begynder passagen gennem opløsningen. Karrets bredde (opløsningens
     "længde")  kaldes l. k er en proportionalitetskonstant.
     Denne lov udtrylkker, at absorptionen er ligefrem proportional med lagtykkelsen for det absorberende stof.

2)   Beer's lov:
                                      \ln\left ( \frac{I}{I_o} \right )=-k\cdot c

     hvor c er stoffets molære koncentration. Denne lov siger, at absorptionen er ligefrem proportional med
     koncentrationen. Begge lovene kan kombineres i følgende udtryk:

                                      \ln\left ( \frac{I}{I_o} \right )=-k\cdot l\cdot c

     LAMBERTS og BEERS love forudsætter, at lysintensiteten kun nedsættes ved absorption og eksempelvis
     ikke ved tilbagekastning af lys, som det sker i kolloide opløsninger og i koncentrerede opløsninger.

   

    


Skriv et svar til: Lambert Beers lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.