Matematik

Angivelse af definitionsmængde og skitsering af niveaukurve

11. februar 2016 af VTP - Niveau: Universitet/Videregående

Betragt funktionen 

f(x,y)=\frac{5x+3y-1}{x+y}

a) Angiv definitionsmængden for f. 

b) Skitser niveaukurven givet ved ligningen f(x,y)=2.

Jeg er allerede gået i stå ved opgave a).


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2016 af Soeffi

#0


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2016 af StoreNord

a)  definitionsmængden for f ?

b)  Sæt brøken lig med nul                           

\frac{5x+3y-1}{x+y}=0                      så får du en ret linje.


Svar #3
11. februar 2016 af VTP

Skal jeg sætte ligningen lig med nul og løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2016 af StoreNord

Svar #2 skulle være:

a)  definitionsmængden for f ?

b)  Sæt brøken lig med 2                         

\frac{5x+3y-1}{x+y}=2                      så får du en ret linje.

Angående                          a)  definitionsmængden for f. Se vedhæftede fil:


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. februar 2016 af Stats

a.
Man kan alternativt sige, at x + y ≠ 0 ⇔ -x ≠ y (nævneren må ikke være 0)

b.
\frac{5x+3y-1}{x+y}=2\Leftrightarrow 5x+3y-1=2x+2y\Leftrightarrow -3x+1=y
-3x + 1 = y er niveaukurvens funktion til værdien 2 for funktionen f.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #6
12. februar 2016 af VTP

Mange tak! :)


Skriv et svar til: Angivelse af definitionsmængde og skitsering af niveaukurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.