Matematik

Integralregning

12. februar 2016 af perturbatrix (Slettet) - Niveau: B-niveau

hi med jer,

jeg har et lille problem med denne integration, jeg har en eller anden udregningsfejl...

her er opgaven:

∫exsinh(x)dx

kan I hjælpe mig med regnevejen?

tak for hjælpen i forvejen


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2016 af mathon

                               \int e^x\cdot \sinh(x)\textup{d}x=\int e^x\cdot \frac{1}{2}\left ( e^x-e^{-x} \right )\textup{d}x=

                                            \frac{1}{2}\cdot \int\left ( e^{2x}-1 \right )\textup{d}x\frac{1}{2}\cdot \int\left ( e^{2x}-1 \right )\textup{d}x=\frac{1}{2}\cdot\left ( \frac{1}{2}e^{2x}-x \right )+C=

                                            \frac{1}{4}e^{2x}-\frac{1}{2}x +C


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.