Matematik

Hjælp med disse opgaver.

12. februar 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til en opgave! Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad jeg skal gøre. Opgaven lyder:

En person bruger medicin mod allergi. I en model for kroppens optagelse af medicinen regner man med, at medicinkoncentrationen i blodet er givet ved

f(t)= 12 - 4 · ln(t2 - 4t + 6), 1 ≤ t ≤ 6, 

hvor f(t) er målt i milligram pr. liter, og t er antal timer efter indtagelsen af medicin.

a) bestem koncentrationen 5,0 timer efter indtagelsen af medicinen.

b) bestemt ved hjælp af f'(t) det tidspunkt, hvor koncentrationen er maksimal.

c) bestem det tidsinterval, hvor koncentrationen er over 8,0 mg pr. liter 

Vedhæftet et billed af selve opgaven:

I den første opgave har jeg sat 5 på t's plads, og jeg fik det til 8*ln(11)=19,1831, ved hjælp af grafregneren.

I den anden opgave har jeg differentieret f(t)= 12 - 4 · ln(t2 - 4t + 6) og resultatet blev til: 4*(2*t-4)/(t^2-4*t+6). 

Kan nogen kontrollere om jeg har lavet opgaverne rigtigt? 

Også har jeg brug for hjælp i den sidste opgave. c).

Vedhæftet fil: mnb.png

Svar #1
12. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Er der nogen? :)


Svar #2
12. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

........


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. februar 2016 af Soeffi


Svar #4
12. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Er det den sidste opgave du har lave soeffi? #3. har jeg i øvrigt også lavet de første opgaver rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. februar 2016 af Soeffi

#4 Det er alle tre opgaver i en:

a) punktet A giver svaret: f(5) = 9,227.

b) punktet B giver svaret: t = 2.

c) punkterne C og D giver svaret: 1,152 ≤ t ≤ 2,848


Skriv et svar til: Hjælp med disse opgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.