Matematik

Bestem en ligning til grafen......

12. februar 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion er givet ved: 

f(x) = 3x+cos x. 

Bestem en ligning for tangenten for grafen for f i punktet P(0, f(0)).

Vedhæftet fil: bestem en ligning.png

Svar #1
12. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

??


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. februar 2016 af mathon

Beregn f(0) og f{\, }'(0)  og indsæt i tangentligningen:

                              y=f{\, }'(0)\cdot x+f(0)       


Svar #3
12. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Ved ikke lige hvordan det skalregnes når der også indgår cos x.

Kan du lave en eksempel?


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. februar 2016 af mathon

        f(x)=3x+\cos(x)

        f{\, }'(x)=3-\sin(x)


Svar #5
12. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Er resultatet så: cos(x) -x*sin(x)+3*x+3?


Svar #6
12. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Hjæælp


Svar #7
12. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

??


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. februar 2016 af mathon

Beregn f(0) og f{\, }'(0)  og indsæt i tangentligningen:

                              y=f{\, }'(0)\cdot x+f(0) 

            f(0)=3\cdot 0+\cos(0)=0+1=1

            f{\, }'(0)=3-\sin(0)=3-0=3
som ved indsættelse 
giver:
                              y=3\cdot x+1

                              y=3 x+1

           


Svar #9
18. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Er det så færdigt? 


Skriv et svar til: Bestem en ligning til grafen......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.