Matematik

Hjælp!

12. februar 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: A-niveau

Løs ligningen sin(x) = 0,5304 , x tilhører [0;2*pi]


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2016 af SådanDa

Brug sin-1 på begge sider.


Svar #2
12. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Kan det regnes ved hjælp af grafregner?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. februar 2016 af SådanDa

Ja, og langt de fleste lommeregnere i det hele taget. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. februar 2016 af mathon

     sin(x) = sin(π - x) = 0,5304    x ∈ [0 ; π]


Svar #5
12. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Den er resultat: x = 0.559072, den anden x = 2.58253.

Er det sådan det skal regnes?


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. februar 2016 af mathon

resultat:

                     x=\left\{\begin{matrix} 0{,}559072\\ 2{,}58252 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.