Matematik

Givet funktionen F(x) = 312 * x0,95

13. februar 2016 af bohemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

b) løs ligningen f(x)=600

c) hvor mange % ændrer f(x) sig med når x vokser med 9%?

d) hvor mange % har x ændret sig med når det oplyses at f(x) er faldet med 14%?

De her volder mig lidt problemer. Håber der er nogle der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2016 af VTP

b) Du sætter f(x)=600 og isoler x.


Svar #2
13. februar 2016 af bohemi (Slettet)

ligesom det her?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2016 af VTP

Ja :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2016 af StoreNord

F(x) = 312 * x0,95                         Dèn er godt nok svær at tolke, før man ser løsningen!


Svar #5
13. februar 2016 af bohemi (Slettet)

YES! :D tak

kan du forklare mig hvorfor det skal hedde ^1/0,95 ? :)

Jeg tror jeg har gennemskuet opgave c ved at sige (1,09^0,95-1)*100

 men hvad gør man så i opgave d? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. februar 2016 af VTP

I opgave c skal du brue denne formel:

(1+r_y)=(1+r_x)^a,

hvor du skal isoler r_y og derefter gange resultatet med 100 for at få det i procent. :)


Svar #7
13. februar 2016 af bohemi (Slettet)

Like this?

Vedhæftet fil:Udklipccdd.PNG

Svar #8
13. februar 2016 af bohemi (Slettet)

Tror muligvis det her var bedre ;)

Vedhæftet fil:kjojmlkm.PNG

Svar #9
13. februar 2016 af bohemi (Slettet)

Jeg har nu lavet c og d som jeg tror det skal gøres.

nogen der kan svare på om det er nogenlunde korrekt? :)

Vedhæftet fil:eokpdods.PNG

Skriv et svar til: Givet funktionen F(x) = 312 * x0,95

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.