Matematik

længden af stængerne

13. februar 2016 af jegbrugerstudieportalen1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal bestemme længden af b.

nogen der kan hjælpe.

jeg har allerede udregnet stængerne a og c så dem skal jeg ikke have hjælp til.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2016 af StoreNord

Den skrå højde i den store trekant er hypotenuse i en retvinklet trekant med en lodret katede og en vandret katede. Denne retvinklede trekant kan du ikke se. Den står vinkelret på facaden.


Svar #2
13. februar 2016 af jegbrugerstudieportalen1 (Slettet)

forstår stadig ikke hvilke tal jeg skal  bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2016 af StoreNord

Tilbygningen rager 3,2 meter ud; det er den vandrette katede.

Den lodrette katede er fra loftshøjde til tagspids;           10,8-4,8


Svar #4
13. februar 2016 af jegbrugerstudieportalen1 (Slettet)

Okay men kunne du evt. tegne det ind i paint så jeg kan se det for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2016 af Soeffi

#0. Du skal finde en rumdiagonal.

Vedhæftet fil:1661968.png

Svar #6
13. februar 2016 af jegbrugerstudieportalen1 (Slettet)

#5

#0. Du skal finde en rumdiagonal.


er du sikker på det der?

det ser lidt mærkeligt ud. hvorfor går 3,2 ikke op til den stiplede streg?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2016 af StoreNord

Se vedhæftede.

Og når du har fundet hypotenusen, (som ligger nedigennem den store trekant), så må du indse at dèn er katede i en anden retvinklet trekant, hvor b er hypotenuse.

Vedhæftet fil:Tagtrekant.png

Brugbart svar (1)

Svar #8
13. februar 2016 af SuneChr

.
SP 1302162339.GIF

Vedhæftet fil:SP 1302162339.GIF

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. februar 2016 af StoreNord

Ja, verden er fuld af retvinklede trekanter. Og det er rigtigt altsammen.       :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
13. februar 2016 af Soeffi

#6 

Du starter i A, der befinder sig i en højde af 3,6 m (se til venstre). Du bevæger dig vandret til B, der er midt på muren og ud for C, der er lodret under D. C befinder sig i samme højde som A, dvs. 3,6 m. Afstanden fra B til C er 3,2 m.Afstanden fra C til D er 10,8 m - 3,6 m = 7,2m.


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. februar 2016 af StoreNord

Angående Svar #3

Det ser ud til at jeg tog fejl. Min lodrethængende trekant er ikke retvinklet, fordi loftet ikke er vandret. (eller er det gulvet?).


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. februar 2016 af SuneChr

# 11     Ja, gulvet hælder med 1,2


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. februar 2016 af StoreNord

Hælder både loft og gulv? Kan du begrunde det? Foreløbig tror jeg mest på Soeffi.


Brugbart svar (1)

Svar #14
14. februar 2016 af SuneChr

.
SP 1402160103.GIF
# 12  Loftet, og kun loftet hælder med 1,2   sorry.

Vedhæftet fil:SP 1402160103.GIF

Brugbart svar (0)

Svar #15
14. februar 2016 af StoreNord

Som du har tegnet det, ser det ud til at være loftet der går nedad. Jeg synes du skrev før, at det var gulvet?


Brugbart svar (1)

Svar #16
14. februar 2016 af StoreNord

Jeg var i lang tid i tvivl om hvorvidt det var loftet, der var skråt eller det var gulvet.

Derfor lavede jeg denne model af arkitekturen.

Se modellen på:              http://www.geogebra.org/material/simple/id/2658033

Tegningen kan flyttes med musen i punkt A. Og hældningen kan justeres med s.


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. februar 2016 af SuneChr

Annullér # 8 og 14. De er ikke helt korrekte.
Hvad siger panelet til

b=\sqrt{3,2^{2}+6,4^{2}+7,2^{2}}=\frac{4}{5}\sqrt{161}\approx 10,15...
?


Brugbart svar (0)

Svar #18
15. februar 2016 af Soeffi

#17 Enig (som skrevet i #5).

Skriv et svar til: længden af stængerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.