Matematik

Hjælp til ligning

14. februar 2016 af AbdulRahma (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej har lidt problemer med en ligning, som jeg skal finde til en længere opgave. Den hedder således: 

2=2*1.15*sin(v/2)

Skal så finde v. Ved godt jeg skal isolere v, men har lidt svært ved det. Nogen der kan forklare mig det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2016 af Stats

2 = 2·1.15·sin(v/2) ⇔

2/(2·1.15) = sin(v/2) ⇔

arcsin( 2/(2·1.15) ) = v/2 ⇔

2·arcsin( 2/(2·1.15) ) = v    - En anden måde at skrive arcsin(x) på, er sin-1(x)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2016 af mathon


Svar #3
14. februar 2016 af AbdulRahma (Slettet)

Tak skal du have Dennis!


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.