Matematik

hvad er forskellen mellen andengradsligning og andengradspolynomium

14. februar 2016 af patrick1560 - Niveau: B-niveau

hvad er forskellen mellen andengradsligning og andengradspolynomium?

og hvilken værdi i andengradsligning skal man fjerne for at det bliver en førstegradsligning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2016 af StoreNord

Et polynomium er en udtryk, der er sammensat af 2 eller flere led.   (ingen lighedstegn)

En ligning er et udtryk efterfulgt af et et lighedstegn, efterfulgt af et andet udtryk.

Hvis du i en 2. gradsligning fjerner x²-leddet, får du en førstegradsligning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. februar 2016 af peter lind

et 2.grads polynomium er en funktion. Hvis man leverer et tal til polynomiet vil polynomiet levere et tal tilbage. man kan levere lige så mange tal som man har lyst til.  En 2. grads ligning er en ligning, hvor man skal bestemme de tal som gør ligningen sand. Hvis man skal finde et polynomiets rødder fører det til en 2. gradsligning


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. februar 2016 af mathon

så du har
     andengradspolynomium/-funktion:

                          f(x)=ax^2+bx+c

     andengradsligning:

                          f(x)=ax^2+bx+c=0

    

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. februar 2016 af Stats

Et udtryk indeholder ikke noget lighedstegn - eksempel: (4 + a + 2a)

En ligning indeholder et lighedstegn "=" hvor højre siden er en konstant - eksempel:  (5x + 4 = 1)

En funktion indeholder en uafhængig variabel og en afhængig variabel samt lighedstegn.
- eksempel: y = 10x - 2, Hvor y oftest skrives som f(x)

4 + a + 2a         - udtryk
4 + a + 2a = 2   - ligning
4 + a + 2a = b   - funktion, hvor a er uafhængig variabel og b er afhængig variabel.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
14. februar 2016 af patrick1560

super tak skulle bare være sikker


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. februar 2016 af mathon

evt. noteret:

     andengradspolynomium:

                          ax^2+bx+c

     andengradsligning:

                          ax^2+bx+c=0


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2016 af Eksperimentalfysikeren

En andengradsligning behøver ikke at have standardformen
Ax2 + Bx+C = 0. Enhver ligning, der ved de normalt tilladte operationer kan omformes til standardformen, er en andengradsligning. F.eks. (x+3)(2x-5) = 8x-7  er en andengradsligning.

#1: Et andengradspolynomium kan godt bestå af et enkelt led: Ax2.


Skriv et svar til: hvad er forskellen mellen andengradsligning og andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.