Fysik

Please hjæææælp

14. februar 2016 af Myys (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nu har jeg siddet med denne **** opgave i  rigtig langt tid og kan simpelthen ikke finde ud af hvad jeg skal gøre... Har set en andet forum om samme opgave, men den hjalp mig heller ikke... Fysik er ikke lige mit bedste fag, så hvis det nu kunne forklares til mig detailjeret ville være rigtig dejligt!

et kontor hus med et rumfang på 30.000 m^3 suger -10 grader kold luft ind. Luften skriftes 10 gange i døgnet og temperaturen i kontorhuset holdes konstant 23 grader. Hvor meget vand skal der tilføres luften pr. time, hvis man ønsker en relativ fugtighed på 65 % i bygningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2016 af Soeffi


Svar #2
14. februar 2016 af Myys (Slettet)

#1

Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1662038.


Det er det forum jeg skrev om, det hjælper mig ikke helt...


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2016 af Soeffi

#2

Undskyld, hvor langt er du kommet?


Svar #4
14. februar 2016 af Myys (Slettet)

Iorden :) Jeg kan slet ikke komme igang! 

Jeg har fundet ud af værdierne for det mættede vanddamp for de to temperaturer :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2016 af Soeffi

#4

Du er vel nød til at kende den relative luftfugtighed for den luft, der suges ind?! 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. februar 2016 af mathon


Svar #7
14. februar 2016 af Myys (Slettet)

#6

se
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1662038#1662063
som påpeger den samme mangel.

Jeg skriver det igen, det er det forum som ikke kunne hjælpe mig..
 

Men har fundet ud af det :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. februar 2016 af Soeffi

#7 Men har fundet ud af det :)

Hvad var så løsningen?


Svar #9
14. februar 2016 af Myys (Slettet)


Først beregnes den totale mængde vanddamp for kontorhuset, ved brug af denne formel; m = rho * V =20,55 g/m^3 =616,5 kg
Luften udskiftes 10 gange pr dag, det vil sige 10/24 gange. Hvis luften skal mættes med vanddamp, skal der hver time tilføjes følgende kg vanddamp; 616,5*(10/24) = 265,875 kg
Da luftfugtigheden skal være 65 % vil der skal tilføres, 265,875 * 0,65 = 166,969 kg

Der er en fejl i vores facit liste, der var ikke taget højde for at luften skulle være 65 %
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. februar 2016 af mathon

Når der ses bort fra den ved -10°C indsugede atm lufts ringe luftfugtighed
haves:
                 \frac{0{,}65\cdot \left ( 0{,}02055\; \frac{kg}{m^3} \right )\cdot (30.000\; m^3)\cdot \left ( 10\; d\o gn^{-1} \right )}{24\; \frac{timer}{d\o gn}}\approx 167\; \frac{kg}{time}


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. februar 2016 af mathon

som ved forglemmelse af de 65%
giver:
                \frac{166{,}96875\; \frac{kg}{time}}{0{,}65}=256{,}9\; \frac{kg}{time}


Skriv et svar til: Please hjæææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.