Matematik

Sandsynlighed for 13 forskellige kort

14. februar 2016 af Dudi22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har et spil kort (52 kort) og skal udtrække 13 kort herfra.

Mit udfaldsrum må så være, U = 52!/(13!*39!)

Hvad er sandsynligheden for at alle udtrukne 13 kort af har forskellige værdier (dvs. to, tre, fire...., konge, ess)

Jeg skal altså på en eller anden måde havde fundet ud af, hvor mange kombinationer, der er, hvor de 13 kort antager forskellige værdier. Hvordan er fremgangsmåden her?


Svar #1
14. februar 2016 af Dudi22 (Slettet)

er det blot at sige 13!/U?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2016 af peter lind

Udfaldsrummet er 13 forskellige kort. Det du kalder udfaldsrummet er antal måder du kan trække 13 kort ud af 52 kort.

Du skal have et es. det er der 4 muligheder for. Du skal have en to'er. Det er der 4 muligheder for ... du skal have 1 konge. Det er der 4 muligheder for


Svar #3
14. februar 2016 af Dudi22 (Slettet)

Dvs (1/4)^13?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2016 af Soeffi

#3

Antal gunstige bliver 413


Svar #5
14. februar 2016 af Dudi22 (Slettet)

Så hvordan bliver regnestykket endeligt?


Svar #6
14. februar 2016 af Dudi22 (Slettet)

Jeg har i hvert fald svært ved at se, hvorfor det ikke er 13!/U


Svar #7
14. februar 2016 af Dudi22 (Slettet)

eller det er vel 4 * 13!

4^13 må være forkert


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. februar 2016 af Soeffi

#7

Lad os sige, at du får tildelt 13 forskellige kort dvs. Es, 2, 3...konge. Antallet af forskellige rækkefølger du kan få dem tildelt på er 13! Uanset rækkefølgen ordner du kortene fra Es til konge. Dermed er antallet af rækkefølger ikke længere i betragtning. Esset kan vælges på 4 måder: klør, spar, ruder, hjerter. Det samme gælder 2'eren. Dette giver 4·4 = 16 kombinationer af Es og 2'er (tæl selv efter). Disse 16 kan igen kombinere med 4 tre'ere i alt 43 kombinationer osv. op til kongen. I alt 413 kombinationer.


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. februar 2016 af Stats

\\ \textup{Antallet af kombinationer med tallet 1:}\\ K_{4,1}=\frac{4!}{1!\cdot (4-1)!}=4

Du har jo fire kort, der kan give dig et kort med et 1 tal på..
{1 spar, 1 klør, 1 hjerte, 1 ruder}

Du skal trække ét ud fra de 4 kort, hvilket kan gøres på 4 forskellige måder. (4 gunstige til ét 1 tal.)

Og derfor er antallet af gunstige 413 grundet af multiplikationsprincippet; t1 og t2 og ,..., og t13..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Sandsynlighed for 13 forskellige kort

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.