Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hjælp til øgning af omsætning + bibeholdelse af bruttoavance

23. marts 2016 af mortenlarsen01 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kære folk. 

Jeg har et spørgsmål, som lyder således, men jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe det an. 

Håber der er nogen som kan hjælpe 

Spørgsmål: 

"Du skal øge omsætningen på mærket Bertoni med 25% i forhold til samme uge sidste år, men samtidig beholde en gennemsnitlig bruttoavance på 20%"

Tak på forhånd 

Med venlig hilsen 

Morten Larsen 



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2016 af Stats

(omsætning - vareforbrug)/omsætning = Ba%

Hvis du så skal øge omsætningen med 25%

(omsætning·1,25 - vareforbrug)/(omsætning·1,25) = Ba%(hvor omsætningen er steget 25%)

Ba% = 20%

(Omsætning·1,25 - vareforbrug)/(omsætning·1,25) = 0,20

Du må så kende omsætningen eller vareforbruget...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
25. marts 2016 af mortenlarsen01 (Slettet)

Hej Dennis. 

Tak for dit svar. 

Jeg må indrømme, at jeg stadig er lidt blank: 

Lad os antage følgende

Omsætning uge 1, 2015 = 1.000 kr. 

Vareforbruget uge 1, 2015 = 500 kr. 

 

Hvordan vil du så opstille udregningen? 

Med venlig hilsen

Morten Larsen 


Skriv et svar til: Hjælp til øgning af omsætning + bibeholdelse af bruttoavance

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.